SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertälje Basketbollklubb (SBBK)
Fotboll

Basketprofil på Rosenborgskolan
Bild hämtad från Courts of the World

Föreningens samverkan med Rosenborgskolan har hållt på sedan SBBK flyttade sitt kansli till lokalerna under Rosenborgskolans gymnastiksal och öppnandet av Täljehallen 1984 alltid funnits, men tog ordentlig fart inför läsåret 2001-2002 då man startade upp ”basketklasser” på skolan.

 

Första åldersgruppen som fick möjlighet att gå i basketklass var elever födda 1988 och för den basketintresserade hittar vi namn som Elin och Frida Eldebrink samt Dino Pita i den första basketklassen som startades upp på Rosenborgskolan.

 

SBBKs samverkan med skolan innebar då, lika mycket som idag, att fler ungdomar i åldrarna 13 – 15 år får tid och möjlighet att utöva och utvecklas inom basketsporten.

 

Det har under alla år varit minst lika naturligt för flickor som pojkar att söka till och gå i basketklasser och som det idag heter, på Idrottsprofilen.

Detta har i hör utsträckning bidragit till att SBBK kunnat bidra till att utveckla spelare till våra egna utvecklings och seniorlag men även till att utveckla ungdoms, junior och även seniorlandslagsspelare.

 

Det har alltid handlat om att de som är mest intresserade av att träna och utvecklas ska få möjlighet att göra det och SBBK är väldigt glada över det samarbete som funnits och finns med Rosenborgskolan.

 

När SBBK idag ansvarar för uttagningar av de elever som kommer att gå på idrottsprofilen tittar vi på följande kriterier:

 

  • Upplevt basketintresse
  • Träningsnärvaro i föreningsverksamheten
  • Spelförståelse
  • Teknik
  • Koordination/Rörelseförståelse
  • Coachbarhet

 

För SBBK är det viktigt att föreningens spelare tidigt förstår vikten av att lägga tid på och sköta sitt skolarbete. Vi är medvetna om att alla elever inte har samma förutsättningar och att det kan finnas hinder och utmaningar i skolarbetet. Vi vill dock att alla föräldrar och spelare ska veta om att vi ser skolarbetet som viktigt och att vår erfarenhet är att de som utvecklas och presterar på basketplanen när de kommer till gymnasiet är de elever som även prioriterar och klarar av skolarbetet under högstadiet.

 

Därför är det viktigt att föräldrar, skola och SBBK tidigt hjälps åt att forma bra vanor hos eleverna.

 

Med bra vanor och rätt stöd blir utvecklingen inom idrott och att klara av skolarbetet betydligt enklare.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen